4,4% е делът на контрабандните цигари у нас за последните три месеца на миналата година. В Хасково остава най-високото ниво на незаконни цигари. Това сочи проучване на контрабандния сектор, което събра главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и шефа на Митниците Георги Костов.

Обвинител номер едно е доволен, че законодателят е инкриминирал производството на нелегален тютюн. 4,4% е най-ниската стойност, по думите му, като посочи, че тази цифра е резултат и на добрата работа на правоохранителните органи.

Премиерът Бойко Борисов отчете, че доста се е направило през годините в борбата с контрабандата и то "безапелационно", както той се изрази. Именно това е помогнало за увеличаване на заплатите в различни сектори. Политическата воля е налице, отчете министър-председателят. Той е доволен от стотиците милиони постъпили в хазната. Утре Борисов има работно съвещание с областните дирекции.

Най-ниско ниво на контрабандата с цигари отчитат службите

Най-ниско ниво на контрабандата с цигари отчитат службите

Борисов отчете, че бюджетът е на 2,25 млрд. излишък

Засилено е наблюдението и върху горивата. Сега предстои въвеждане на тотално видеонаблюдение на бензиностанциите. Много започнаха да скърцат, коментира премиерът и изрази задоволството си, че службите работят много усърдно.

Има огромна съпротива сред бизнеса, призна обаче премиерът, но в същото време всички искали държавата да свърши много неща по инфраструктура, по ръст на пенсии и заплати. На приказки е лесно, изтъкна министър-председателят.

Моят най-колегиален съвет е всички да си приведат бизнеса в бяло, настоя Борисов. Всеки да си легализира бизнеса, времената са такива, че държавата се дисциплинира, обясни още Бойко Борисов.

7 месеца отсрочка за новите касови апарати

7 месеца отсрочка за новите касови апарати

Горанов препоръча на IT-специалистите да използват времето за писане

Той си спомни времената, когато всички контрабандисти били агентура. Службите си криели информациите. Сега било видно, че държавата може. Максимално да се изсветли икономиката, отново поиска Борисов и прикани за подкрепа по темата за касовите апарати. При тези ниски данъци, трябва ли и ДДС да крадат, недоволен е Бойко Борисов.

По темата за горивата премиерът поиска също работа. Първият месец ще се червим и на третия ще го направим, закани се той. Мафията излиза и вика "Мафия", захапа той критиките на червените. Затова той посочвал при кои правителства се крадяло. Колеги, действайте, заръча премиерът. С камера да се снима всяко разтоварване на кораби. Да го имаме на филмче, пожела министър-председателят. Той настоя и за борба с "бъркоча" или, както наричали в ГДБОП - дизайнерска дрога.

Борисов показва движението на горивата от танкера до бензиностанцията

Борисов показва движението на горивата от танкера до бензиностанцията

За да спрат тия басни, които се говорят