Бойко Борисов носи основната вина за това, че на практика МВР е фалирало. Това обяви председателят на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Димитър Делчев пред БНР. 

"Вместо да се кара на оперативните служители, трябва да признае, че той носи основната отговорност", настоя Делчев по повод убийството на избягалия от Софийския затвор Владимир Пелов при престрелка в Ботевград, което породи въпроси от рода на това, как е възможно криминалният контингент да открива по-бързо обявен за общонационално издирване от родната полиция.

Пелов и Колев се укривали в апартамента с експлозиви в Ботевград

Пелов и Колев се укривали в апартамента с експлозиви в Ботевград

В апартамента е открит сак с граната и тротилови пресовки

Според шефа на ДБГ пробойните са в политическото ръководство на МВР. "Самият факт, че два месеца органите на реда търсиха Владимир Пелов и Радослав Колев и намериха единият убит, а другият все още не са го намерили, доказва пълната неспособност на полицията да извършва основна своя функция - да открива, да издирва избягали и укриващи се престъпници", коментира той.

Делчев подчерта, че по отношение на системата за издирване могат да се предприемат няколко действия, обаче държавата нямала воля да се справи с тези проблеми.

Борисов много се накарал на МВР шефовете заради случая Пелов

Борисов много се накарал на МВР шефовете заради случая Пелов

Корнелия Нинова е шеф на Румен Радев, смята премиерът