Барети се намесиха в кървав бой между два ромски рода в Казанлъшките квартали Казмера и Кармен снощи, съобщават от Дарик радио.

След масовия бой - трима са настанени в хирургичното отделение на Казанлъшката болница, един от които по не потвърдена информация е полицай.

Една къща е била запалена, пострадала е и полицейска техника.

По първоначална и не потвърдена от РДВР-Стара Загора информация, спорът между двете ромски махали, в края на Казънлък, е възникнал заради пари.

Двамата братя от Казанлъшкия ромският квартал Казмера, имали да прибират пари от мъж, който също живеел там.

В мелето се намесил и 39-годишния Йордан Атанасов, брат на длъжника, който в последствие е ударен с коса и вила и в момента е настанен в Казанлъшката болница.

По-късно ромското меле се пренесло изцяло от Казмера в съседния квартал Кармен, където са пострдали и 17-годишният син на Йордан Атанасов. Той е с прорезни рани по главата и тялото и е настанен в хирургичното отделение на Казанлъшката болница.

По неофициална и не потвърдена информация, в спора след като са дошли полицейски служите от районното полицейско управление в Казанлък, е бил наранен с вила 36-годишният старшина Нинев.

В спора се е наложило да се намесят и от Специализираният отряд за борба с безредиците в Стара Загора, това заявиха потърпевши роми от Кармен, според които в ранните часове на деня, в домовете им са нахлули полицаи, които започнали да ги бият с палки, да стрелят и да чупят прозорците на домовете им.

76-годишна жена е с няколко удара по тялото от палка. Наранени са също и нейни внуци и близки, както и съседи от квартала.

Ромите от Кармен, определиха случилото се от тази нощ в квартала като расизъм.

Ромски лидери от Общественият ромски съвет в Казанлък, в момента са на мястото на инцидента и уточняват случилото се.