От МВР смятат, че боят в Казънлък в неделя не е започнал заради етническо напрежение, а става дума за битов скандал. Те уточняват, че фактическата обстановка сочи, че няма данни конфликт да е породен на база етнос.

Към момента прокуратурата в Казанлък разследва по досъдебно производство за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди.

Цигани с ножове нападат младежи заради забележка за силна музика

Цигани с ножове нападат младежи заради забележка за силна музика

Пет младежи са пострадали

Полицаите казват, че едната компания била от 7-8 души от село Шейново и между тях имало две жени и дете. Именно тяхната група направила забележка за силата на звука на музиката на другата компания от няколко души от село Дунавци.

В понеделник, 14 август са снети писмени обяснения, както от останалите лица, участвали в сбиването, така и от установените свидетели на случилото се.

На всички лица, участващи в конфликта са съставени предупредителни протоколи.

Припомняме, че според версията на пострадалите компанията им направила забележка да се намали силната музика, идваща от ромската махала. В отговор на това в заведението, в което били пострадалите, нахлули около 15 цигани, въоръжени с ножове.

По думите на един от пострадалите, ситуацията е възникнала без причина - "Плашещото е, че бяха действително добре организирани, страшно хладнокръвни хора, носеха ножове с тях. В никакъв случай не може да се подценяват такива хора, за мен са буквално обществено опасни, защото те нямаха някаква конкретна причина за такова нещо", обяснява Христо.