69-годишна британка е била убита в село Раданово, община Полски Тръмбеш. За убийството е арестуван 45-годишен неин сънародник, съобщи МВР.

Убийството е извършено в събота, но трупът на Норма е открит вчера вечерта. Тя живеела сама в къща, която си купила преди десетина години в селото. Жената свободно говорела български език.

Арестуваният с инициали Л.Ш. е един от двайсетината заселници в селото. Той живее там от 6 години.

Съседка на Норма отишла до дома й в неделя, тъй като се притеснила, че от два дни не я е виждала. Двете всеки ден се събирали на кафе. Жената заварила къщата отключена. Следи от тършуване нямало. Стопанката също не била там и съседката алармирала полицията.

Заради съмнения, че британката може да е паднала в кладенеца в двора на къщата, докато вадила вода, полицаите първо я потърсили там. Съдействие им оказали пожарникари, които осветили със силни прожектори. Въпреки че водолази се спуснали до дъното, британката не била открита.

Тялото на Норма било открито ден по-късно от пастири в безлюдна местност. Тя била с разбит череп. Тялото й било захвърлено в храстите на брега на река Янтра.

Сънародникът й е бил арестуван още в понеделник вечерта. Основната версия са 3000 лв., които жената изтеглила ден преди да бъде нападната. Сънародникът й искал да се докопа до парите. Той я убил с многобройни удари с чук по главата. След това скрил тялото край реката.

При претърсване в дома му са събрани доказателства, които го уличават в извършеното престъпление. Той е задържан за срок до 24 часа, а вчера вечерта Л.Ш. е направил пълни самопризнания пред криминалистите.

Разказал, че е извършил престъплението в дома си заради пари. Днес той е привлечен като обвиняем, а мярката му за задържане - удължена на 72 часа.