Четирима души бяха признати за виновни и получиха присъди от Бургаския районен съд за незаконна търговия с бебета.

Делото, което започна през 2014 година, приключи едва тази година.

Най-висока присъда получава Мехмед А. - 10 години затвор и и глоба в размер на 50 000 лева, при строг режим на наложеното наказание. Присъдата му е при условие на опасен рецидив.

Мехмед А. бе признат за виновен, че е транспортирал бременната жена Ю.Х. от с. Каменар до Република Гърция с автомобил, превел я през границата на ГКПП Кулата и я приел в жилище в Гърция, с цел продажба на детето.

За същото престъпление е осъдена и Славка А. Тя ще лежи в затвора при строг режим 6 години и трябва да плати глоба в размер на 30 000 леве.

Още един мъж е осъден на 10 години затвор по същото делото. Това е Йордан А., който ще трябва да плати и глоба от 50 000 лева.

Той е признат за виновен от съда за това, че през 2010 г. е превел бременната жена в гр. Средец през ГКПП Капитан Петко войвода друга бременна жена и я е държал на неустановени места в Гърция. Целта е била същата - продажба на детето.

По делото е осъден и Руси Х. - на 3 години затвор с пет годишен изпитателен срок и глоба в размер на 15 000 лева. Той е признат за виновен, че в периода от 26.06.2008 г. до 04.07.2008 г., е приел в жилището си бременната жена Ю.Х., с цел продажба на детето.

Присъдата на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд - Бургас в 15-дневен срок.