Прокуратурата във Варна даде на съд четирима мъже за засмуканото от тръба в хотел "Берлин" германче.

Обвинението на четиримата е за това, че са причинили смъртта на 13-годишно германско дете. Прокуратурата ги обвини в причиняване на смърт по незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност.

Тръба в басейн на Златните засмука германче

Тръба в басейн на Златните засмука германче

Вероятно то не е могло да се освободи от образувалото се налягане

Припомняме, на 11 юли 2011 г. охранителят на хотел "Берлин" в курорта "Златни пясъци" забелязал руска туристка, която се опитвала да привлече внимание, за да бъде оказана спешна помощ на лежащо на дъното на басейна дете.

Спасителят скочил във водата и опитал да извади момиченцето, но не успял, защото тялото на детето било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна.

Едва след като помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона.

Около 22,30 часа на същата дата германчето починало в болница. Пострадалото момиченце е било на почивка с баща си в хотел "Берлин" в "Златни пясъци".

Германия потресена от българските басейни

Германия потресена от българските басейни

Местните медии задават въпроса защо германски туристи

Сред обвиняемите по делото са ръководителя на отдел на упълномощен представител на дружеството - изпълнител на комплексното строителство в частта "Басейни" на хотела, представител на строителния надзор. Третият подсъдим е проектантът в част "Технологична" - неговото местоживеене не е известно и производството ще се гледа задочно.

Именно заради него делото бе забавено, тъй като мъжът беше издирван продължително време.

3-годишно дете пострада в джакузи

3-годишно дете пострада в джакузи

Поредният инцидент с джакузи у нас

Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел "Берлин". Той обаче направил всичко, което зависи от него за спасяването на пострадалото дете.

Делото срещу четиримата мъже е насрочено за разглеждане на 21 юни тази година във Варненския окръжен съд.