По делото няма намерена абсолютно никаква дрога. Нито грам, нито половин грам, нито четвърт грам. Никаква.

Това заяви в писмо до news.bg Любомир Костадинов от групата на Таки по повод новината за внесения на 27 април 2011 г. от прокуратурата обвинителен акт в съда срещу Лъчезар Димитров и Даниел Душков, също членове на тази група.

Костадинов подчертава, че двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, като обвиненията срещу тях са идентични с обвиненията срещу него. Делото срещу Костадинов се води отделно в Софийски градски съд.

Вече втора година медиите отразяват едностранно делото, като се придържат само към добре подбраната информация, спускана от прокуратурата и полицията, пише Костадинов. По думите му в медиите са се „изписали куп откровени лъжи."

Това нещо се повтори на 27-ми и 28-ми април, когато новините на редица телевизии и в пресата „новината" за внесения обвинителен акт бе придружена от кадри и снимки на огромни количества наркотици, заявява още той. Според него с тези материали се заблуждава обществеността и се правят неверни внушения.

Проста справка на доказателствата но делото ще ви увери, че дрога няма. Убеден съм, че медиите ще могат да стигнат до тази информация, както стигнаха до „информациите", които втора година петнят името ми, посочва още в писмото си обвиняемият.

По думите му още на първото заседание срещу него той е настоял да бъде разсекретено. Според Костадинов „делото е умишлено засекретено, за да може истината да остане в залата. „А истината е, че няма наркотици, няма организирана престъпна група и няма доказателства," категоричен е той.

Костадинов посочва и че от декември миналата година до момента неговите приятели са събрали почти 10 хиляди подписа с настояване за разсекретяване на делото.