Съвместна акция пресече "пране на пари" в четири града, съобщиха от ДАНС. При операция на ДАНС, МВР и прокуратурата на територията на София, Севлиево, Ловеч и Троян е установено нарушаване на данъчните закони.

На 12 януари 2016 г. спец полицаи под надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч са спрели незаконна търговия с петролни продукти в различни региони на страната.

Образувано е досъдебно производство. При претърсвания и изземвания в четирите града са иззети документация, компютърни конфигурации, парични средства и други доказателства, които са по отношение към неправомерната дейност.

От събраните до момента доказателства като обвиняеми са привлечени три лица. Срещу едно от тях са повдигнати обвинения за пране на пари, обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и данъчни престъпления. Наложена е мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Срещу другите две лица са повдигнати обвинения за обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и за данъчни престъпления. Наложена им е мярка за неотклонение „Парична гаранция”. Престъпната дейност е станала през лятото на 2015 г.