Дават на съд плевенчанина, откраднал лотарийни билети за над 90 000 лева.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 17 януари тази година при условията на опасен рецидив е откраднал 742 билета с изплатена печалба на "Националната лотария" 18 282 неизползвани билета на обща стойност 91 614 лева.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като излязъл от затвора на 11 октомври 2018г., решил да извърши кражба на лотарийни билети. За целта се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал. Тогава обвиняемият решил сам да извърши кражбата и след полунощ във въпросния ден отишъл до набелязания офис, отрязал метална решетка на прозорчето на офиса и я демонтирал. През прозорчето успял да влезе в помещение и да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо необичайно и си тръгнали. След като охранителите се оттеглили, обвиняемият необезпокояван откраднал лотарийните билети.

В края на месеца решил да започне да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети. За да не предизвика подозрение, помолил свой познат върши това вместо него.

Плевенчанин задигна лотарийни билети за над 80 000 лева

Плевенчанин задигна лотарийни билети за над 80 000 лева

Сред тях имало и печеливши

Сред печелившите билети имало и такъв за сумата от 5 000 лв. Тогава обвиняемият помолил своя познат да се яви в телевизионното предаване, за да получи сумата.

През март той отново се свързал със същия мъж, предал му още билети и му заявил да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена.

Същият месец на бензиностанция в София неговият познат бил задържан за това, че осребрява билети с изплатена печалба.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда. За престъплението мъжът може да получи от 10 до 20 години затвор.