Приключва делото за двойното убийство пред столичната дискотека „Соло" на първа инстанция. Софийски градски съд изслуша последната експертиза в процеса и днес разпита последния свидетел.

Показания пред съда даде д-р Кольо Спасов от спешното отделение на ВМА, който е зашил раната на оцелелия Кирил Димитров. Медикът прочете част от епикризата на Димитров, от която става ясно, че раната му е била с дълбочина от 7-8 см. и широчина 3 см. на 1 см. в повърхността на кожата в областта на дясната плешка.

Според хирурга раната е направена от човек десничар. Медикът обясни нагледно, използвайки шише с минерална вода, как точно е проникнало острието в гърба на пострадалия Кирил Димитров.

Съдът прие заключението на съдебно-медицинска експертиза, изготвена от доц. Мария Грозева, д-р Георги Гергов и проф. Светослав Иванов.

Вещите лица категорично изключиха възможността раната на Кирил Димитров да е причинена от единия нож, приложен като веществено доказателство по делото. Припомняме, ножът е в разглобено състояние и е иззет от автомобила на подсъдимия Илиян Тодоров малко след инцидента, а експертите твърдят, че той е с по-широко острие от това, с което са нанесени ударите.

Доц. Мария Грозева заяви, че нейно лично убеждение е, че раните на Кирил Димитров и починалите Кирил Въжаров и Васил Александров са различни по форма, като са съответно с триъгълна форма, а при двете жертви - цепковидни. Наклонът на прорезите също е различен, но това може да се дължи на движението на тялото и ръката, нанасяла ударите, уточниха експертите.

Близките на пострадалите момчета и защитата на Илиян Тодоров отказаха отново да гледат всички веществени доказателства, тъй като те вече са им предявявани преди процесът да бъде върнат за доизясняване.

Подсъдимият Илиян Тодоров заяви, че ще дава обяснения за случилото се в рамките на личната си защита след края на пледоариите, които започват утре. До момента - повече от две години, той не е коментирал случилото се.

Припомняме, на18-ти април 2009 г. около 3,30 сутринта двама младежи бяха ранени смъртоносно с удари с нож в гърба при свада до Съдебната палата. Обвинен за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е 24-годишният Илиян Тодоров.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 години до доживотен затвор без право на замяна. Очакваше се на заседанието на 1 юли да бъде произнесена присъда. Това обаче не се случи и вместо присъда съдебният състав постанови възобновяване на съдебното следствие.