Три дни - 26, 27 и 28 април са определени за съдебни пледоарии по наказателното дело срещу групата на „килърите” пред Варненския апелативен съд. Подсъдимите в този казус са вече само петима - Петър Стоянов, Васил Костов, Георги Вълев, Янко Попов и Райко Стойнев.

Казусът се разглежда повторно, след като Върховният касационен съд отмени присъдата, произнесена от друг състав на въззивния съд през 2014 година в частта за убийствата на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. За тези две убийства на доживотен затвор бяха осъдени Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев.

От Върховния касационен съд (ВКС) потвърди наказанието на Петър Атмаджов – 4 години затвор, за побой над либийски гражданин, като тази присъда вече е изтърпяна.

Върховните съдии отмениха 15-годишната присъда на Янко Попов и 7-годишната присъда на Райко Стойнев за убийството на Румен Раче. Двамата подсъдими имат влязла в сила оправдателна присъда за убийството на Борислав Георгиев.

След като изтърпя 5-годишна присъда за участие в престъпната група на Петър Стоянов, от ноември миналата година подсъдимият Янко Попов търпи мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 30 000 лева, определена от Варненския апелативен съд.

След повторното възстановяване на делото (септември 2015 година) Варненският апелативен съд насрочи и проведе 8 съдебни заседания. По искане на страните по делото и на съда бяха допуснати до разпит 10 свидетели и едно вещо лице.

При последното съдебно заседание на 10 март тази година съдът намери делото за изяснено от фактическа и от правна страна.