Делото срещу братята Евгени и Емил Милеви - Крокодилите започва отначало, реши Софийският градски съд.

Причина за това е, че двама от тричленния състав са сменени и заради принципа на неизменност на състава по наказателни дела, съобщи БиТиВи.

Въпреки това обаче делото не тръгна днес, тъй като адвокатът на Евгени Милев - Стойко Бърборски, заяви, че подзащитният му не бил призован редовно, макар да се намира в Националната следствена служба.

Евгени Милев - Гейзо е арестуван заради това, че минал границата с паспорт, в който бил положен фалшив печат на чужди гранични служби.

До този момент по делото срещу двамата братя са проведени седем съдебни заседания, но тъй като процесът започва отначало, всички действия, извършени от досегашния съдебен състав, ще бъдат отменени.

Евгени Милев и брат му Емил са обвинени, че през август 2004 г. са извършили магистрален грабеж и отвличане.
През 2007 г. те са оправдани от районния съд. На 11 август 2004 г. двамата ползвали автомобил с полицейска лампа.

Спрели микробус с полицейски палки на магистрала "Хемус" близо до с. Яна. В него били Стефан Христов, Севджан Мурадов, Исмаил Ахмедов и Благой Милушев.

Техният багаж и мобилни телефони били откраднати от двамата братя. Те били въоръжени с автомат "Калашников".

Следващото заседание по делото е на 18 март.

Припомняме, вчера Гейзо поиска да излезе от ареста. Милев имал здравословни проблеми, а и изтичал двумесечният срок на разследването.

В момента Гейзо е в ареста и срещу него има повдигнато обвинение за използване на фалшив паспорт. Евгени Милев-Гейзо беше арестуван на пункт "Калотина" часа на 19 декември.

При ареста Евгени Милев - Гейзо, който твърдеше, че по време на инцидента на автомагистрала "Тракия" е бил извън България, не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията при задържането си.

Срещу него се води и разследване за участие в магистралния грабеж, при който беше убит Димитър Митрев - Богровеца. Брат му - Кроки е сред заподозрените и все още се издирва от полицията.