Софийският градски съд отложи за 21 април делото срещу Димитър Вучев-Демби и още петима негови съучастници, тъй като той е бил приет в болница, предаде Би Ти Ви.

Пред съда неговият адвокат Иво Найденов обясни, че съпругата на Вучев му се обадила и му обяснила, че бил приет в болница, но без да разяснява повече подробности.

Съдът задължи адвокат Найденов да представи в петдневен срок доказателства, които да изяснят причините за отсъствието на Вучев.

Друга причина за отлагането на делото стана поредното явяване на другия подсъдим Кирил Карнолски без адвокат.

Тъй като липсата на адвокат ставаше неизменна причина за отлагането на делото, този път съдът постанови на Карнолски да бъде определен служебен защитник.

Освен това на днешното заседание не се яви нито един от призованите свидетели, тъй като всички се оказаха нередовно призовани. По време на заседанието адвокат Иво Найденов поиска още от съда да снеме временно забраната за напускане на страната на третия подсъдим Рехджан Низам, тъй като той има служебен ангажимент в Германия.

Делото срещу Димитър Вучев-Демби и петимата негови съучастници е за опита за покушение срещу Илиян Варсанов, извършен на 11 август 2002 г. в столичния квартал "Белите брези". Подсъдими по делото освен Демби са Бисер Илиев, Кирил Карнолски, Рехджан Низам, Цветан Деянов и Росен Пенев. Следващото заседание беше насрочено за 21 април.

Припомнчме, на предишното заседание по делото на 19 февруари Димитър Вучев - Демби не се яви в съдебна зала, въпреки, че защитникът му обяви, че той след малко ще влезе. Тогава съдът също не даде ход на делото, тъй като за пореден път единият от подсъдимите - Кирил Кърмолски - Бакшиша се яви без защитник. 
На 6 декември бе стреляно по колата на Димитър Вучев - Демби в столичния квартал „Лозенец"