Кметът на Владимирово настоява освен през деня, в селото да има полиция и през нощта. Повод за това искане е поредният обир на възрастен човек преди два дни.

82-годишен мъж от монтанското село Владимирово е ограбен посред нощ. Нападателят го душил, за да каже възрастния човек къде са парите от пенсията му, съобщи Нова телевизия.

Полицай във всяко село няма да има, категоричен служебният МВР-шеф

Полицай във всяко село няма да има, категоричен служебният МВР-шеф

Пламен Узунов не изнесе подробности от доклада за дейността на Бъчварова и Вучков

Дядо Методи разказва през сълзи как лежал безпомощен, докато крадецът обръщал стаята му наопаки. След като намерил и взел 500 лева, крадецът си тръгнал. "Съблече ми всичките дрехи, обърна ми джобовете", разказа дядо Методи. Сега той твърди, че няма пари дори и за хляб.

Това е вторият обир в дома му за няколко месеца. През декември е предишното нападение. Апашите са две деца - на 10 и на 11 години. Те са разкрити и вече са настанени в поправителни домове.

Вторият обир в дома на дядо Методи е извършен от възрастен човек, съобщават от криминална полиция. "Той е криминално проявен и е направил самопризнания. Предстои да му бъде внесена мярка за неотклонение "задържане под стража". Парите са открити и иззети. Скоро най-вероятно ще бъдат върнати на дядо Методи", обясниха от полицията.

И други хора във Владимирово се оплакват от нагли кражби.Мъж разказа, че за година и 3 месеца са му откраднати две биволици и едно биволче, на стойност около 5000 лева.

"С тази стока се препитавахме, издържам двама студенти", разказва мъжът. Оплаква се, че няма никаква развръзка по тези кражби. На територията на дирекцията селото било най-натовареният участък, допълват от полицията.