Като високо рисково мероприятие от СДВР определиха предстоящото дерби "Левски"-ЦСКА.

"На срещата Левски-ЦСКА има много емоционален заряд, тъй като след зимния сезон феновете не са били активни на футболни мачове, което допълнително зарежда срещата с много големи очаквания и я приемат като арена, където могат да си изразят емоциите", коментира шефът на СДВР Младен Маринов. Той изтъкна и проблемите в двата клуба, което също допринася за риск от напрежение.

СДВР вече е предприела мерки в тази насока, като са проведени срещи с организаторите, феновете и Столична община.

От двата фен клуба не са заявили шествия, но практиката показва, че се събират и се придвижват групово към стадиона. Задачата на униформените е да ги локализират и да не допускат феновете на двата отбора да се срещнат. От СДВР предупредиха, че живущите в района могат да си преместят автомобилите, тъй като феновете използват пиротехнически изделия по пътя към стадиона.

Срещата ще се играе на националния стадион "Васил Левски". Домакините - "Левски", са сключили договор с лицензирана охранителна фирма, която ще проверява на входовете. Две различни фирми ще охраняват сектора на "Левски" и този на ЦСКА.

Агитката на сините ще тръгне след 13:15 от техния фен клуб на бул. "Тодор Александров" и ще бъдат съпроводени от униформени, за да не се допусне да се засекат с агитката на ЦСКА. Червените ще се събират около НДК и ще тръгнат към стадиона около 12:30 часа.

По метростанциите също ще бъде наситено със служители на реда.

В 12:30 ч. входовете на стадиона ще бъдат отворени. Предвиден е двоен контрол - първо на КПП-тата служителите на СДВР щателно ще проверяват посетителите. Втората проверка ще бъде от частните охранители.

Хората със забрана за посещение няма да бъдат допускани. На стадиона ще има полицейски резерви, които ще действат, ако охранителните фирми не могат да се справят. Дори ВИП-зоните за специални гости ще бъдат разделени. Секторите А и Б са за феновете на "Левски", а В и Г за тези на ЦСКА.

Агитката на гостуващия отбор - ЦСКА ще бъде задържана след края на мача, за да не се допусне напрежение с феновете на противниковия отбор.

Ако обаче ЦСКА спечели и агитката пожелае да остане и да се порадва на победата по-дълго на стадиона, ще бъде обратното.

Пламен Колев от сектор "Масови мероприятия"-СДВР обясни, че ще бъдат изградени 8 КПП-та, на които служители на -СДВР ще извършват щателен контрол. Малолетни деца няма да бъдат допускани.