emaxpress
Нов инцидент на морето - 40 деца в лагер в Обзор са със стомашно-чревно разстройство, с температура и повръщане, съобщи директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов, циттиран от БНР.

По думите му все още не е ясно каква е причината - дали храната, водата или пък летен вирус.

В този лагер ме информираха, че има 700 деца от Русия и аз се питам къде са и туроператорите, които би следвало да проверят какви са условията - 700 деца да ги приемат - това са твърде много, добави Войнов.

След направени проверки вече има над 300 затворени обекта по морето. В това число - хотели, ресторанти, капанчета по плажа.

Той е категоричен, че самите хотелиери, ресторантьори са заинтересованата страна да няма такива драстични нарушения. „Винаги съм казвал, че всеки, който произвежда храна, това е буре с барут, което може да гръмне," допълни още Войнов.

Бих се замислил. Може би от професионално изкривяване аз винаги имам едно наум. Така шефът на БАБХ отговори на въпрос дали би предпочел родното Черноморие за лятната си отпуска.

Припомняме, преди седмица 21 деца от Русия и 10 от Украйна бяха приети в отделението по Инфекциозни болести към МБАЛ - Бургас.