31 дежурни нотариуси в България работят днес в канторите си. Те ще издават неотложни удостоверения и да правят заверки, пише "24 часа".

Други 26 нотариуси са обявили, че в дните на извънредно положение заради коронавируса ще работят с граждани при уговорени часове по телефона.

На сайта на Нотариалната камара има информация за дежурните нотариуси в страната. Там е обявен графикът, по който те ще дежурят до 13 април 2020 г. и който периодично ще бъде обновяван. 

В София днес няма целодневно отворена кантора, но за неотложни удостоверения няколко нотариуси имат готовност да реагират при обаждане по телефона.

Дежурни ще има и в по-малките градове като Тутракан, Търговище, Тервел, Разград, Свиленград, Самоков и др.

Изискването към хората, които имат спешна нужда от нотариус са да се съобразяват с всички мерки и здравно-хигиенни изисквания. Оттам препоръчват предварителни консултации с нотариусите по телефон или имейл и записване на час за посещение, за да няма струпване на хора. 

Агенцията по вписвания не събира такси по телефона

Агенцията по вписвания не събира такси по телефона

Сигналът за подобен опит за измама, е получен от гражданин

В службите по вписванията също има дежурни.

Предвижда се изповядването на сделки да е възможно и при извънредното положение, но само в неотложни случаи. Заради ветото на президента законът още не е приет.