Директорът на ОУ "Христо Ботев" в село Ново Паничарево, община Приморско, опипвал и други ученички. Това е заявил пред Нова телевизия наблюдаващият прокурор по делото.

Според разкази на свидетели директорът Христо Радев опипвал и други момичета. Свидетелите разказали това по време на полицейски разпит на разследващите случая полицаи.

Директорът на училище, обвинен за блудство, остава под домашен арест

Директорът на училище, обвинен за блудство, остава под домашен арест

Въпреки протеста на прокуратурата мъжът да бъде задържан за постоянно

По думите на прокурора става въпрос за разпити на едно дете и двама учители от заведението. Към момента единият учител вече не работи в училището. По време на разпита момичето е обяснило, че в по-ранен период директорът опитвал и нея. Учителите пък обяснили, че в училището имало слухове за подобни случаи и те знаели за случващото се.

Според прокурора учителите не съобщили за деянията на директора, защото работата им зависела от него. Децата пък не проговаряли, защото действията на директора били неприятни и не искали да ги коментират.

"Имаме данни за случай от последната година, както и за случай от преди 5 години. Не сме приключили със събирането на доказателства. Продължаваме с разпитите на деца ", заяви прокурорът.

Задържаха директор на основно училище за блудство със седмокласничка
Обновена

Задържаха директор на основно училище за блудство със седмокласничка

Момичето е непълнолетно

Пред Нова телевизия обаче директорът Христо Радев отрече обвиненията срещу него за блудство с ученички.

Новите сигнали били от три ученички и пенсионирана учителка, които убеждавали обществото и опетнявали името му с лъжи. Две от ученичките въобще не били влизали в директорския кабинет, а едната дори не посещавала учебното заведение. Според директора случаите били от преди 5 години. Ако били истина, щяло да се разчуе още тогава, категоричен е директорът.

Мъжът е категоричен, че обвиненията срещу него са умишлени набези от хора, за чийто деца той е подавал сигнали към социално подпомагане, че не посещават училище.