Съдът обяви за общодържавно издирване свидетелят Цанко Димитров - единствения останал неразпитан свидетел по делото срещу бандата на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския.

Съдът постанови да се изискат всички справки от арести, затвори, както и такива за задгранични пътувания, от мобилни оператори и за адресни регистрации на Цанко Димитров.

Причината е в това, че въпреки многократните опити свидетелят да бъде призован, всички те се оказват неуспешни.
На предишното заседание съдът постанови принудителното му довеждане, но той не е намерен на адреса. По данни на собственика на жилището Димитров не живее там от две години. Свидетелят не отговаря и на мобилния си телефон.

Съдът определи издирването да се извърши с оглед установяване на адреса на свидетеля, след което магистратите да бъдат уведомени къде се намира той.

Тъй като свидетелят е посочен от прокуратурата, спецсъдиите указаха на държавното обвинение да положи усилия за установяване на актуалния адрес.

Димитров ще бъде търсен под дърво и камък, като се очаква резултатите от това да станат ясни на 27 януари 2016 - за тогава бе отложено делото.

За пореден път на подсъдимата скамейка седнаха четиримата членове на бандата, освен техния тартор Йоско, който е в неизвестност за българските власти още от 2010 година. През 2012 – 2014 година той е бил в ареста, но заради производство, които се води в Гърция, се оказва, че той не може да бъде задържан по друго обвинение в България и съдът отменя напълно мярката му за задържане под стража.

Така наречените килъри на Костинбродския отговарят за редица престъпления като организирана престъпна група, като на тях се приписват както покушения и поръчкови убийства, така и разпространение на наркотици и други престъпления.