Предадоха на съд обвиняем за изнасилване и блудствени действия с две шестнадесетгодишни момичета, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

На 23 май 2016 г. по време на събора във врачанското село Върбица, шестнадесетгодишните приятелки И.Б. и В.Г. се разхождали в центъра на селото. Обвиняемият Р. Ангелов им предложил да ги повози с управлявания от него лек автомобил и ги закарал в местността "Дъбравата".

Пристигайки на мястото, той издърпал едното момиче от колата, отвел я в гората, но не успял да я изнасили. Плачещото и съпротивляващо се момиче било оставено от насилника. Той се върнал към автомобила, от където другото момиче - В.Г., направило опит да избяга, но било пресрещнато от Ангелов. Той я хванал за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт.

През това време завлечената в гората И.Б. успяла да се обади по телефона на роднините на В.Г., които веднага тръгнали към посоченото от нея място. Двете момичета били прибрани в домовете си, след което уведомили полицията за случилото се.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Ангелов. За тези престъпления законът предвижда наказание съответно от две до осем години и от три до десет години "лишаване от свобода".