До месец става ясна бъдещето на генералния директор на БНТ Константин Каменаров като такъв.

Съставът на Софийски градски съд (СГС) с председател съдия Руси Алексиев приключи делото срещу Каменаров. По думите на магистрата решението на съда ще бъде обявено в срок, до месец.

Днешното заседание по делото продължи само час.

Пред магистратите показания даде медикът от болницата "Св. Анна" д-р Росица Иванова, която е изследвала кръвната проба на Каменаров.

До съдебната зала не стигна алкохолният дневник от здравното заведение, където пише кой е взел пробата от Каменаров. Това не се и наложи, защото от думите на Иванова стана ясно, че пробата е взета от медицинска сестра, а не от доктор.
Защитата на Каменаров се хвана точно за това и поиска делото да бъде прекратено или върнато за разглеждане на долната инстанция в Софийския районен съд.
Държавното обвинение пък настоя за потвърждаване на осъдителната присъда на Каменаров от СРС.

Отново отложиха делото срещу Каменаров

Отново отложиха делото срещу Каменаров

Заради болен съдия

Припомняме, пред Софийския градски съд Каменаров обжалва условната си присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Ако съдът признае Каменаров за виновен, той вече няма да може да заема поста като генералния директор на БНТ, защото по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани.

Каменаров беше хванат да шофира пиян късно вечерта през юни 2016 г. Тогава той беше спрян за полицейска проверка, а пробата му с дрегер отчела 1.6 промила.

В края на 2017 г. Софийският районен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор, 600 лева глоба, както и отнемане на шофьорската му книжка за година и половина. Той обжалва съдебния акт пред Софийския градски съд.

Процесът по обжалването беше отлаган няколко пъти - за ангажименти или заболявания на Каменаров или адвоката му. Последното отлагане обаче предизвика отзвук, защото стана ясно, че докато е бил болен, Каменаров всъщност е бил в командировка в Брюксел.

Проверка, разпоредена от съдия Руси Алексиев, показа, че всичко около здравния документ, с който Каменаров отложи делото, е по правилата.

Проверяват болничния лист на Каменаров

Проверяват болничния лист на Каменаров

Каменаров бил в Брюксел по време на болничния си