Дрогиран шофьор без книжка удари патрулка при опит за избяга от полицията във Варна, съобщава bTV.

Инцидентът е станал на ул. "Отец Паисий" в града.

Младши автоконтрольор в КАТ-Варна Георги Петков разказа, че впечатление им е направило съмнителното поведение на трите момчета в автомобила.

"Те се движеха прекалено бавно, а след като ни видяха единият си сложи качулката, а другият се обърна. В този момент ние потеглихме след тях. Те спряха на червен светофар, а ние до тях. Щом ни видяха, шофьорът включи задна скорост и блъсна автомобил зад него, а после и полицейската кола", обясни униформеният.

Той посочи, че малко след това колата се удря в бордюр близо до стадион "Спартак".

Заловиха дрогиран шофьор без книжка във Видин

Заловиха дрогиран шофьор без книжка във Видин

16-годишното момче подкарало автомобил след употребата на канабис и амфетамин

"След като колата удари автомобил, аз се затичах, за да видя дали хората са добре. Шофьорът се опита да ме блъсне, след като потегли рязко напред, добре че успях да се отдръпна", отбеляза младши автоконтрольор в КАТ-Варна Красен Евтимов.

Той посочи, че собственикът и водач на автомобила го е обявил за издирване след случилото се.

"Впоследствие ние го разпознахме. Пробата му за наркотици е била положителна. Той не е имал шофьорска книжка никога", подчерта Евтимов.

Служителите на реда са установили, че става въпрос за 43-годишен криминално проявен варненец. В автомобила са открити осем пликчета с амфетамин и марихуана, както и електронна везна. В дома на нарушителя са намерени боеприпаси за автомат "Калашников" и два буркана с фосфор.