Дрогиран свидетел се появи на заседанието по делото срещу Златко Баретата.

Георги Стоименов посочи, че е болен от двустранна бронхопневмония и влезе в съдебната зала с маска. Стоименов обаче отговаряше несвързано и неадекватно на въпросите на прокуратурата и защитата.

След въпрос на адвокатите свидетелят призна, че употребява наркотици и това е причината разпитът му да бъде отложен за 7 март.

СГС разпита и Радослав Иванов - Темерута по делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 негови приближени. Темерута разказа пред съда, че първоначално е работил при Антон Милтенов - Клюна. По това време Милтенов имал заложна къща, заяви Радослав Иванов.

Той каза, че е започнал работа при Баретата като „момче за всичко", а Антон Савов - Мамата му бил началник. Темерута спомена също, че е давал показания срещу Баретата и неговите приближени в края на 2004 и началото на 2005 г.

Припомняме, делото срещу Златомир Иванов започна отначало, след като един от съдебните заседатели по делото бе арестуван при операция „Педофилите".

Баретата е подсъдим заедно с още 20 души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Срещу различни членове от групата има повдигнати допълнителни обвинения.

Прокуратурата твърди, че Иванов бил лидер на престъпното сдружение, което е било известно сред подземния свят с името Фирмата.

На 5 октомври Софийският апелативен съд окончателно пусна Баретата под домашен арест като основният мотив за това бе влошеното му здравословно състояние.