Два камиона са катастрофирали около 05:00 ч. тази сутрин на пътя между Бяла и Попово в участъка между селата Пет кладенци и Бистренци в община Бяла, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на прав пътен участък, в условията на облачно време, мокра пътна настилка, гъста мъгла, в тъмната част на денонощието. По първоначална информация са се ударили два влекача "Волво" с прикачени полуремаркета, движещи се един след друг. Двата камиона са с монтанска регистрация. Те са били управлявани от шофьори на 47 и 71 г. и са пътували в посока Бяла. Кабината на единия камион се е забила в задната част на полуремаркето на другия. Пострадал е 47-годишният шофьор. Той е изваден от кабината от служители на "Пожарна безопасност и защита на населението", които в последствие за обезопасили и на мястото на катастрофата. Мъжът е настанен в болница "Канев" в Русе с опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед, причините, а точните обстоятелства довели до ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

Двама загинаха, след като колата им се заби в ТИР

Двама загинаха, след като колата им се заби в ТИР

Инцидентът е станал на пътя между Шипка и Казанлък