Две лица от Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Куделин са заподозрени в убийството на 63-годишен мъж, психично болен.

Това съобщиха от Областната дирекция "Полиция" във Видин, цитирани от БТа.

Сигнал за извършеното убийство е подаден в полицейското управление -Брегово на 8 май около 16.00 часа от директора на Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Куделин, общ. Брегово.

Той е информирал, че на 5 май безследно е изчезнал домуващ 63-годишен мъж, страдащ от психично заболяване и трудноподвижен.

Незабавно е предприето издирване в района около Дома от служители на ПУ-Брегово.

На 9 май издирването е продължило с допълнителни сили от РПУ-Видин и със следово куче, като щателно е претърсен районът от устието на река Тимок до покрайнините на село Връв.

Полицията установила, че спрямо две лица - на 34 и 30 години - пациенти на дома с умствена изостаналост и психични отклонения, има улики, че са извършили насилствени действия срещу издирваното лице в близост до дома на брега на Дунав, след което са го изхвърлили в реката.

На местопроизшествието са намерени и иззети дрехите на издирваното лице, но труп не е открит. Издирването продължава. По случая е образувано дознание по чл. 115 от НК.