Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство двама местни жители за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

До момента е установено, че на 21 май, неделя, около 5,30 часа сутринта, в централната част на град Пловдив е възникнал конфликт между няколко лица. Докато излизали от дискотека трима мъже се разминали с обвиняемите, които отправили реплики по техен адрес. Групата обаче продължила по пътя си без да им обръща внимание.

Двамата обвиняеми обаче последвали групата. Като се отдалечили от дискотеката обвиняемите започнали да ги бият. При сбиването пострадал 35-годишен мъж, на когото били нанесени удари с юмруци и ритници. Той паднал на земята, но двамата продължили да го бият. Вследствие на това 35-годишният мъж глътнал езика си. Другите двама също пострадали леко.

Случайно преминаващи хора видели деянието и се стекли на помощ на пострадалите. Те се обадили на телефон 112.

В хода на разследването отговорните за побоя са заловени - Васил Д. (29-годишен) и Велко С. (25-годишен). Те са задържани за срок от 72 часа.

По делото вече са разпитани свидетели и са назначени съдебно-медицински експертизи за установяване на вида на телесната повреда на П.Г., както и на другите две лица.

"Изразяваме абсолютната си непримиримост към подобен род прояви на непредизвикана агресия и нарушаване на физическата неприкосновеност на гражданите, като ще използваме всички законови възможности за налагане на тежки наказания на извършителите, към чието поведение обществото изразява крайна нетолерантност", посочи пресцентъра на Районната прокуратура в Пловдив.