Двама мъже са в ареста в Самоков. Те са задържани, защото са размахвали автомат пред събралите се младежи пред местната дискотека.

Тази сутрин, около 1 часа разтревожен женски глас се обадил на тел.166 и съобщил за мъж, слязъл от джип и размахвал автомат пред събралите се младежи пред местната дискотеката в Самоков.

Незабавно на мястото били изпратени три автопатрула, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейските служители установили возилото, което било паркирано пред местния "МОЛ" - джип "Мерцедес МL 270".

При извършения оглед в джипа било открито и огнестрелното оръжие - автомат "Калашников" със сгъваем приклад и заличени идентификационни номера.

Установени и задържани са возещите се в автомобила мъже. Всички те са от Самоков, на възраст между 25 и 36 години, като един от тях е известен на полицията за дребно хулиганство. По първоначална информация, всички те били употребили алкохол.

Оръжието е иззето, назначени са експертизи.
След проведените  процесуално следствени действия, в ареста за 24 часа са задържани и други двама - на 31 и 25 години. Криминалистите ще проверяват кой от тях е размахвал оръжието.