Две джебчийки получиха условни присъди за кражба на телефон от МОЛ във Велико Търново.

Елена С. и Дияна В. са признати за виновни, че са откраднали телефона на 14-годишно момиче от магазин в МОЛ. След като бяха обвинени от прокуратурата двете жени постигнали споразумение с държавния обвинител. Наложено им е наказание от по четири месеца лишаване от свобода. То обаче е отложено с изпитателен срок от три години.

На 7 май 2017 г. във Велико Търново с особена ловкост взели телефон "Леново S850" и 5 лв. - вещи на обща стойност 182.45 лв.

Двете обвиняеми пристигнали с кола от Русе във Велико Търново. Паркирали на паркинг пред сградата на МОЛ и както обичайно се разбрали да крадат по отработен механизъм - джебчийски кражби в МОЛ-а. С тях била и малолетната сестра на Елена - С. С.

В 18:52 ч. жените влезли в магазин, където пострадалото момиче разглеждало дрехи със своя приятелка. Докато 14-годишната разглеждала дрехи, Дияна се пресегнала с ръка и взела от десния джоб на горнището мобилния й телефон. След това незабавно и незабелязано подала телефона на Елена С., която стояла близо до нея. Елена пък от своя страна го дала на малолетната си сестра. Наказателно неотговорната С. С. прибрала телефона в дънките си и напуснала с него магазина. Малко след това момичето установило липсата на телефона си.