Две тежки катастрофи със загинал и четирима тежко ранени в Бургаско. При челен удар до с. Маринка е загинала жена, трима са в болница с опасност за живота, сред ранените има и бебе, съобщава БНТ.

"Този пътен инцидент за пореден път показва и причините за настъпването на тежки катастрофи, а именно движение с несъобразена скорост и надценяване на собствените възможности", коментира Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас. 

При катастрофа в центъра на Бургас шофьор, блъска жена на пешеходна пътека. Жената е в критично състояние в болница

Бус на спедиторска фирма, пътуващ към с.Маринка, с висока скорост навлиза в насрещното и челно удря лек автомобил. В буса пътуват български изселници от Истанбул. На място загива 67-годишната Хатче, а нейният съпруг и 22-годишна шофьорка са със сериозни травми. Зад шофьорката е пътувало и бебе, което също е откарано в бургаската болница. Лекарските екипи се борят за животите им. Според разследващите, виновен за тежката катастрофа е 35-годишният шофьор на спедиторската фирма.

Катастрофата в центъра Бургас е на пешеходна пътека близо до сградата на НОИ.  75-годишният шофьор на автомобила твърди, че блъснатат пешеходка е изскочила внезапно. Лекарите се борят за живота ѝ.

Жена и две деца са ранени при верижна катастрофа между пътен възел "Скобелева майка" и с. Скутаре, съобщиха от пловдивската полиция, цитирана от 24 часаКатастрофата е между три леки автомобила и два камиона. Сигналът е получен в 17 часа и веднага на място са изпратени екипи на Пътна полиция. 

Временно е ограничено движението по Околовръстния път на Пловдив в участъка от разклона за Садово до разклона за Скутаре. Обходният маршрут е през Пловдив.