Двама мъже бяха задържани в София по обвинение в разпространение на наркотици, съобщиха от МВР. В тях и на адресите им са открити амфетамин, кокаин, екстази и марихуана.

Столичните криминалисти започнали наблюдението на мъж от ж.к. „Манастирски ливади", след сигнал, че лице с неговото описание продава наркотици. Тази сутрин пред кооперацията му спрял лек автомобил „Опел Корса", в който заподозреният се качил за няколко минути. След като дал пакет на шофьора, той се качил обратно в жилището си.

Униформените проследили колата и на бул. „Цар Борис III" спрели колата. Водачът й опитал да се измъкне на заден ход, при което ударил един от полицейските автомобили, а след това се заключил във возилото. Въпреки това, антимафиотите го арестували.

След направената проверка станало ясно, че задържаният е П.К. /31г./ криминално проявен за блудство и за шофиране след употреба на алкохол. Полицаите открили у него амфетамин на прах и цигара с марихуана, а под задната седалка на автомобила - черен плик с бяло вещество на бучки и прах, което реагирало на полевия тест като амфетамин.

Междувременно криминалистите, останали да наблюдават адреса в ж.к. „Манастирски ливади", засекли другия мъж, който отново излязъл от блока, качил се в автомобил „Сеат" и потеглил към дома на П.К. Полицаите изчакали Б.Д. /29 г./ - Малкия, да паркира колата, да излезе от нея и тогава го задържали.

У регистрирания за множество кражби, грабежи и притежание на наркотици те намерили пликче с амфетамин. В дома му пък са открити електронна везна и метална кутия с различни видове наркотици - кокаин, амфетамин, екстази и марихуана.

Двамата за задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.