Европейската програма за защита на интересите на потребителите на здравни услуги под надслов „Първо се консултирайте с вашия фармацевт" стартира и у нас.

Кампанията се провежда по инициатива на GlaxoSmithKline Consumer Healthcare и е подкрепена от Българския фармацевтичен съюз и от Федерацията на потребителите в България.

Програмата е стартирана в Европа през 2006 г. и се реализира в още девет европейски страни, съобщи zdrave.net

Целта на кампанията е да повиши имиджа на фармацевта и аптеката пред пациента като най-доброто място за лекарствена информация и консултация, както и да се помогне на фармацевтите и помощния персонал в аптеките да повишават своето образователно ниво и квалификация.

Това заяви на пресконференция днес Димитър Манолов от GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.
"Тази кампания е продължение на обучителната програма „PharmAssist", през която са преминали повече от 50% от българските фармацевти", допълни той.
Инициативите към кампанията ще стартират у нас активно в началото на 2009 г.

Сред българските граждани програмата ще бъде популяризирана чрез обучителни и разяснителни програми, брошури и рекламни материали в аптеките, телевизионна кампания, статии във вестници и списания.

Сред фармацевтите програмата ще бъде представена на всички обучителни модули „PharmAssist", статии и реклама в специализирани издания, обясни Димитър Манолов.