Деветима футболни хулигани са задържани от пловдивските полицаи. Арестуваните са на възраст между 17 и 31 години. По първоначални данни са фенове на футболния клуб "Ботев" - Пловдив.

Служителите на реда са предотвратили масово сбиване пред известно заведение в града. Около 1 часа автопатрул забелязал 50-ина души, които се насочвали към бар на ул. "Евлоги Георгиев". Двадесет минути по-късно от заведението бил получен сигнал за възникнал масов бой.

Веднага на мястото на инцидента бил изпратен полицейски екип. При пристигането си униформените установили, че бодигардовете на бара и служители от частна охранителна фирма са успели да изведат навън скандалната група, съобщи БНР.  

Мъжете, видимо почерпени и силно афектирани, продължили да се държат агресивно. Те започнали да хвърлят камъни и бутилки по полицаите. При настъпилата суматоха били нанесени увреждания на два леки автомобила, паркирани пред заведението.

Малко по-късно полицаите успели да изтласкат агитката в посока към Джумая джамия. Там феновете се разпръснали, като по-голяма част от тях се оттеглили по ул. "Антим І". По пътя си вандалите счупили стъклопакета на един от прозорците на джамията и нанесли множество други поражения.