На 21 юли в ОДМВР - Габрово е задържан 31-годишният Р. Б. като извършител на убийството на 62-годишния си баща, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването на служители на сектор "Криминална полиция" при ОДМВР-Габрово започва на 20 март, когато 31-годишният Р.Б. подал молба за издирването на мъжа. Той обяснил, че няма връзка с възрастния мъж от 13 март.

Криминалистите започнали работа по четири основни версии.

Разпитани са всички близки на възрастния мъж, негови познати и съседи, неколкократно били претърсени местата, на които той ходел, районите около жилището и около вилата му извън града и през цялото това време синът активно им помагал и съдействал.

Събраната оперативна информация насочила криминалистите към сина на издирвания, а съмненията им били потвърдени от психолози от Института по психология на МВР.

След задържането си, Р.Б. направил пълни самопризнания за извършеното от него престъпление.

По думите му всичко започнало със семеен скандал след употреба на алкохол, след възникнал спор за семейно жилище, който бил „разрешен" с фаталния удар, нанесен от сина с твърд предмет.

В хода на разследването тялото на убития е открито в котелното помещение на жилищната кооперация, което ползвало семейството.

То било така зазидано сред камъни, тухли и арматурно желязо, че за разбиването на отлетия бетон се наложило да бъде използвана специализирана техника на ОУ "Гражданска защита".

Р. Б. е задържан за срок от 72 часа.

Предстои искането за постоянното му задържане под стража.