Служители на ГДБОП във Варна и Шумен разкриха модерна оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на акцията спецполицаите "атакували" къща  в с. Невша, Варненско, собственост на 73-годишен мъж, където попаднали на специално пригодено помещение за отглеждане на канабис. То било изградено в гараж - специално изолиран и обзаведен с модерна техника, която дава възможност за постигане на бърза реколта от посетите семена марихуана.

Оранжерията била снабдена с 24 лампи, имитиращи слънчевия спектър, 5 вентилатора, 4 вентилаторни печки, мобилен климатик и 3 влагомера. За целта била изградена и допълнителна електрическа инсталация. В момента там били засадени 206 стръка растения, някои от които достигали височина над 1.70 метра.

Общото количество на иззетата марихуана е около 60 кг, като по информация на местните полицаи във Варна килограм от дрогата се пласира на едро за 10 000 лева.

По първоначални данни собственикът отдал гаража под наем на 41-годишен мъж. Предстои да се установява съпричастността на наемателя към откритата оранжерия. По случая е образувано досъдебно производство.