8 души са задържани при специализирана операция на ГДБОП, проведена тази нощ на територията на столицата.

Спецакцията е насочена за противодействие на разпространението на наркотици и проституцията в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сред задържаните е и 16-годишно момиче, което е отведено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

В момент на покупко-продажба на дрога са задържани дилъра Д.Б. на 36 г. и клиента му В.П. на 37г. Двамата са засечени на улица в кв. „Драгалевци". От продавача са иззети три пакетчета с кокаин, а в управлявания от него автомобил „BMW" антимафиотите намерили 15 мобилни телефона и 5 СИМ-карти.

В колата пътували още Н.О. на 19 г. и Н.Б. на 57 г.

При претърсване на жилището на Д.Б. полицаите заварили "три жрици на любовта" - 27-годишната С.М., която само в рамките на последните шест месеца била задържана три пъти за проституция, нейна връстничка А.П. и 16-годишна от Сливен.

Там са задържани и двама мъже - Ж.Г. на 19 г., криминално проявен и С.А. на 20 г.

При претърсването от апартамента били иззети още 9 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на кокаин.

Конфискувани са компютър, в който имало снимки на момичета с данни за тях и цената, за която се предлагат на пазара на платената любов, чужди документи за самоличност, отчети със заработени от проституцията средства.

Осмината са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.