Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е разбила банда за разпространение на наркотици при спецоперация в Русе. Задържани са шестима души. Срещу четирима от тях са повдигнати обвинения, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена в рамките на вчерашния и днешния ден под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Двама от задържаните са хванати в момент на доставка на дрога. Те пренасяли пратката с мотоциклети до Русе от друг голям град. Наркотиците трябвало да бъда подхвърлени в сухи треви край пътя, от където по-късно да бъдат прибрани, но в района избухнал пожар, който осуетои първоначалния план.

Арестуваха трима при акция срещу дрогата в Свети Влас

Арестуваха трима при акция срещу дрогата в Свети Влас

Иззети са близо 40 000 лева и различни наркотични вещества

Моторизираните "мулета" били проследени и арестувани при повторния опит за доставка на дрогата.

Бандата е била под наблюдение, след като е идентифицирана като един от основните доставчици и разпространители на метамфетамин в района.

Откриха 27 кг марихуана, скрити в кучешка колиба, при акция в Русенско

Откриха 27 кг марихуана, скрити в кучешка колиба, при акция в Русенско

Задържан е 50-годишен мъж

Претърсени са 6 адреса, автоморга, гараж, автомобили, направен е и един личен обиск по неотложност. Открити са метамфетамин и марихуана, лула, 2 везни, гриндер и 1690 лева. Иззети са също 8 телефона, тефтер и револвер без серийни номера с 41 патрона за него.

Четирима от арестуваните са задържани са срок до 72 часа. Повдигнати са им обвинения за престъпления по чл. 321 от НК и чл. 354а от НК - за участие в организирана престъпна група и за придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Мъж глътна пакетче с дрога при полицейска проверка и почина

Мъж глътна пакетче с дрога при полицейска проверка и почина

В дома му са открити множество наркотици