При съвместна акция на прокуратурата и ГДНП бе разкрита схема за данъчни престъпления в особено големи размери. Това съобщиха от МВР.

Действията започнали след извършени предварителни проверки от служители на отдел "Икономическа полиция" в ГДНП. Събраните данни дали основание за образуване на две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери.

По първоначална информация престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност. Те укривали данъци посредством изградена верига от "спящи" фирми и такива с "липсващ търговец", като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

В хода на операцията са извършени претърсвания на 14 адреса в София, Перник и Драгоман. Иззети са компютри, документи и касови апарати, съотносими към организираната престъпна схема.

Работата по двете досъдебни производства продължава под надзора на прокурори от Софийската градска прокуратура.

От МВР съобщиха за News.bg, че не мога да потвърдят дали акцията е отделна или е част от други мащабни операции, провели се през последните дни.

Мащабна акция срещу ДДС измами тече в страната

Мащабна акция срещу ДДС измами тече в страната

Акцията е свързана и с други държави