Арестуваният Евгени Милев - Гейзо от магистралната банда на „крокодилите" заявява, че е невинен и че делото срещу него е скалъпено.
Това заяви самият той пред съда, който му наложи постоянна мярка за задържане "под стража".

Според съдията Георги Николов има достатъчно данни, че Милев се е опитал да си изгради алиби по обвинение за участието в група за въоръжени грабежи.

Припомняме, Евгени Милев-Гейзо бе задържан на 19 декември около 18.00 часа на КПП Калотина. Той не е оказал абсолютно никаква съпротива на полицията. Полицията продължава да издирва брата на Евгени Милев - Емил Милев-Кроки.

Евгени Милев бил научил от интернет, че е издирван, и доброволно се е предал на българските власти.
Гейзо заяви още пред съда, че в продължение на 24 часа е бил държан в арест в Елин Пелин. По думите му, там условията били по-тежки и от тези в Гуантанамо.

Евгени Милев заяви още, че е жертва на системата и е третиран като „най-голямата заплаха за държавата."

Той заяви, че не е извършил никакво престъпление и се е предал сам, въпреки съветите на адвокати и близки да не се връща, „защото ще го застрелят".

Според съда има достатъчно доказателства, че граничния полицай Димитър Димитров е подпомогнал Гейзо. Срещу Димитров има образувано досъдебно производство.

Държавното обвинение твърди, че той е използвал задграничен паспорт с фалшиви печати, за да заблуди българските власти, че не е участвал в нападението над турски гражданин миналия понеделник и не е бил изобщо в страната, а в Германия.

Адвокатите на Евгени Милев ще обжалват мярката му за неотклонение на 4 януари.