Евгени Димитров Милев (Гейзо) от групата на „Крокодилите" фиктивно е напуснал страната, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, помолен да коментира интервю на Гейзо в български вестник.

Припомняме, в него обвиненият за магистрални грабежи заявява, че от седмица е в чужбина и за това няма как да е участвал в нападението на АМ "Тракия" преди дни.

Много неща четем, но не вярваме на всичко, коментира Цветанов.

По данни на нашата гранична система на "Калотина" са напуснали страната трима от бандата, включително и Гейзо.

Данните на сърбите обаче показват, че на тяхна територия са влезли само двама души.

В момента тече процедура по задържане на граничния полицай, който фиктивно е въвел в системата Гейзо, обясни министърът.

По думите му граничарят не е дал смислено обяснение как се е получила тази разлика.

Оправдал се, че Гейзо може да е бил скрит в ТИР, но не си спомня по това време да е имало ТИР-ове на границата.

По-късно днес стана ясно, че със заповед на директора на ГД "Гранична полиция" е образувано дисциплинарно производство срещу граничния полицай от ГКПП Калотина.

Производството е заради регистрирано фиктивно излизане от страната на Евгени Милев - Гейзо.
Насрещна проверка е констатирала, че в системата на ГКПП Калотина са регистрирани трима българи, напуснали страната, а реално в Сърбия са влезли двама български граждани. Граничният полицай е задържан за 24 часа.

Припомняме, двамата братя  Емил Димитров Милев (Кроки) и Евгени Димитров Милев (Гейзо) са част от известната група на "Крокодилите".

При престрелка с полицаи в района на Вакарел на АМ „Тракия" вчера беше убит Димитър Митрев - Богровеца, за когото също се смята, че е участвал в престъпната група. През 2005 г. той е задържан, но съдът го освобождава, поради липса на доказателства.

Митрев бе убит малко след като турски гражданин беше отвлечен и ограбен.

Групата на „Крокодилите" е емблематична за подобен род престъпления, като до момента от полицията имат сигнали за два такива грабежа със сходни моменти в похвата.

Те са агресивни, безскрупулни и много добре подготвени. Въоръжени са и могат да бъдат опасни, обясниха спецполицаи.