Бившият кмет на Несебър Николай Трифонов ще трябва да плати глоба от 500 лв, за това че не се яви на делото срещу него, съобщи Burgasinfo.

Адвокатът на подсъдимия Станко Кралев предостави болничен лист и медицинско направление за "внезапно възникнало заболяване" с молба делото да бъде отложено.

Състав на БОС не уважи молбата, тъй като на документите не било отбелязано, че подсъдимият не може да присъства на заседанието.

Магистратите определиха, че няма основателна причина делото да бъде отложено. Те наложиха глоба на ексмета Трифонов, който трябва да бъде доведен принудително на следващото заседание в началото на април. Според запознати, Трифонов, който е на дипломатическа служба в Одеса, в момента се намира в Несебър.      

Трифонов е обвинен в „нарушаване на служебните си задължения, че докато е бил кмет незаконно е продал имот от 324 кв.м. улично пространство, съставляващо имот-публична общинска собственост в Несебър". От това са настъпили значителни вреди за общината в размер на 113 900 лева.