Петима ловци са задържани по време на бракониерски лов в землището на царевското село Варвара. Това съобщават от Агенцията по горите. Бракониерите са спипани по време на рутинна проверка в събота по обед.

Горските са задържали ловците с две убити и разфасовани диви свине. Техният лов е бил разрешен до 10 януари. По документи ловците имали разрешително за лов на бекас. Те били с ловни пушки, но без ловни кучета, които се използват за преследване при лова на бекас.

На бракониерите е съставен акт. Полицейски екип е конфискувал оръжие, боеприпаси и 61 кг дивечово месо.

Горските в Сливен също са попаднали на бракониери. Те са задържали шестима души, ловуващи незаконно водоплаващ дивеч. Бракониерите са спипани в землището на село Съдиево, което е в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Нова Загора в събота привечер.

Горските действали по сигнал. Бракониерите ловували от закрит обект и заложили като живи примамки 20 бр. белочели гъски и 17 бр. зеленоглави патици.

Петима от проверяваните не притежавали никакви документи, а шестият бил с незаверен за последните две години ловен билет. Той имал законно притежавано ловно оръжие, но нямал разрешително за лов. Горските открили и още два броя незаконно ловно оръжие, сглобено и заредено. Иззети са и 37 броя птици, използвани за живи примамки.

Бракониерите са задържани.