Горублянци протестират срещу корупцията по високите етажи. Жителите на "Горубляне" негодуват срещу действията на Столична община относно проекта за изграждането на парк "Изток". Според тях от общината лъжат, че няма държавна и общинска земя, върху която да се изгради парк.

"Има достатъчно държавна и общинска земя да се направи парк. Общината се бави и не иска да си свърши работа", това заяви пред news.bg председателят на Инициативния комитет Горубляне - Иван Димитров.

Жители на "Горубляне" протестират заради конфискувани имоти в "Младост"

Жители на "Горубляне" протестират заради конфискувани имоти в "Младост"

Твърдят, че имат данни за искани подкупи от кмета Иванчева

Защо казват, че няма земя за детски градини и зелени площи, а същевременно всяка година продават земя за други цели, пита Димитров. Той недоумява защо кметът на София Йорданка Фандъкова се хвали, че е продават земи за 30 млн. лв.

"Продават на безценица на всякакви хора", изтъкна Димитров и допълни, че от това жителите реализират загуби.

Той е категоричен че има над 1200 дка държавна и общинска земя, в близост до сградите на БАН до бул. "Цариградско шосе". Теренът бил достатъчен за изграждането на парк.

Недоволни жители на "Горубляне" блокираха Околовръстен път в София

Недоволни жители на "Горубляне" блокираха Околовръстен път в София

Заради липсата на канализация и лоша инфраструктура.

Действията на общината предизвиквали война между "Младост" и "Горубляне" за парк "Изток", а има държавна и общинска земя, която е достатъчна за парка, смятат от ИК Горубляне.

Протестиращите искат общината да поеме отговорност.

"Към общината - искаме да се направи парка, обаче те нямат пари. Много искаме река Искър от Панчарево до летището, която е държава и общинска земя, да стане аквапарк с алеи и велоалеи", Иван Димитров. Горублянци се съмняват, че общината нагласила земята, за да се продаде и за да се направят комплекси.

Горублянци излизат на организиран протест на 29 май от 18:30 часа на караулката на околовръстен път и бул. "Самоковско шосе".