Около 13.30 часа в центъра на Благоевград пред хотел "Ален мак" показно е бил застрелян в главата и е починал на място Васил Горчев-Кьоравия.

Според очевидци убийството е станало в 13.32 часа. От МВР съобщават, че убитият е разговарял с няколко от охранителите си на около 7- 8 метра от входа на нощния бар на хотел "Ален мак".

Внезапно, без да се чуе изстрел или друг звук от огнестрелно оръжие, Горчев, който е бил прав, рухнал на земята и започнал да агонизира. Попадението, вероятно от снайпер, е било в челото му, между очите.

Простреляният веднага бил откаран от хората си в спешния медицински център, но починал още преди да стигнат до здравното заведение.

Свидетели на показния разстрел коментират, че изстрелът най-вероятно е дошъл от строяща се сграда, намираща на се бул. "Кирил и Методий", на около 50 метра от хотел "Ален мак", съобщава БНР.

В момента на мястото на убийството са полицаи, следователи и представители на окръжната прокуратура. Районът е отцепен от органите на реда, все още няма официално съобщение.

48-годишният Горчев е родом от Перник, където е и адресната му регистрация, но от дълго време ползвал стая в хотела.

Въпреки, че местната преса нееднократно го е "набеждавала" като един от най-влиятелните наркопласьори, свързвайки името му като разпределител на проститутките в Югозападна България, срещу него няма повдигнато обвинение, няма заведено дело или влязла в сила присъда.

От МВР уточняват за две присъди за бягство от казармата и една за изнудване от 80-те години.