Служителка от Гранична полиция е с опасност за живота, след инцидент с турски тираджия на ГКПП "Калотина". Това съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Шофьорът на товарния автомобил пристига към 23 часа на 10 април на пункта за излизане от България. Служителката започнала физическа проверка на превозното средство, както и проверка с газ-анализатор.

Възникнал е инцидент, при който граничната служителка пострадала тежко. Към момента обаче не става ясно какво точно се е случило, като от пресцентъра на МВР посочиха за News.bg, че е възможно тираджията да е блъснал с автомобила пострадалата, в опит да избегне проверката. Това обаче остава непотвърдена информация, като предстои на по-късен етап да бъде дадат изяснени обстоятелствата.

След възникналия инцидент е подаден незабавно сигнал на тел.112, а граничната служителка е транспортирана към "Пирогов" с опасност за живота.

От 23.00 ч. до 02.30 ч. пропускането на товарни автомобили за излизане от страната е било преустановено.

Турският шофьор е тестван за наличието на алкохол в кръвта, а резултатът е отрицателен. Той е задържан в ГПУ-Калотина, а по случая е образувано досъдебно производство.