Граждани излязоха пред КАТ в София с искане да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор и ръководител на футболния "Левски" Константин Папазов, съобщава БГНЕС.

Причина за недоволството е поредното му пътно нарушение, заснето от друг шофьор на пътя.

Организаторът на демонстрацията Ясен Дудин обясни, че е решил да организира събитието, след като за пореден път Папазов е направил неразрешен ляв завой и е преминал на червено както и преди два месеца. Според него не е редно и да се предприемат действия само по видео, предоставено от друг водач.

Той поясни, че се е изненадал, че позицията на "Пътната полиция" се базира само на въпросното видео и няма никаква друга оценка. По негови думи случаят е приключен с глоба от 100 лева и отнемане на 8 контролни точки. Наказанието за такъв вид нарушение, такова завиване на червено е подигравателно, категоричен бе Дудин.

Заснеха колата на Тити Папазов отново да минава на червен светофар

Заснеха колата на Тити Папазов отново да минава на червен светофар

От "Спаси София" настояват СДВР незабавно да отнеме книжката му

Според Дудин искането на гражданите за отнемане на книжката на Папазов е оправдано, защото той е публична личност и с действията си дава лош пример на обществото.

Предвижда се единственият начин, по който гражданите да изразят недоволството си, е като стоят в двора на "Пътна полиция".

Припомняме, на 4 септември джипът на Папазов беше заснет да прережда колона за ляв светофар на румънското посолство, след което завива на червен светофар. Нарушението се случва на метри от Първо РПУ.

Два месеца по-рано той отново влезе в новините, след като премина на червен светофар с висока скорост на бул. "Черни връх", след което заплати наложената му глоба и обеща да бъде по-внимателен при спазването на правилата за движение.

Тити Папазов профуча на червен светофар с колата си в София

Тити Папазов профуча на червен светофар с колата си в София

Баскетболният треньор е признал за нарушението си