Група от 8 души, които са отглеждали марихуана в землищата на град Раковски и село Чоба са задържани от полицията. Операцията е проведена на 14 февруари от полицаи от БОП в Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Оранжериите са били две.

Задържани са осем участници в  схемата – Ч.Г. /37г./, Т.Х. /36г./, И.Х. /31г./, П.Б. /32г./, Н.Т. /60г./, И.Ч. /58г./, И.Г. /31г./ и Г.Г. /58г./.

Отделно са претърсени жилища и автомобили, ползвани от задържаните. Там са намерени и други наркотични вещества – кокаин, хероин, хашиш, амфетамин и дизайнерска дрога.

Според събраните доказателства групата се е занимавала с отглеждането на марихуана от октомври 2015 г. Изяснена е ролята на всеки един в престъпната схема. За финансирането и организацията на отглежданата марихуана отговарял Ч.Г., главни „технолози“ били Т.Х. и И.Х. И.Х. „завеждал“ и разпространението на дрогата в Асеновград.

В хода на разследването полицаите са стигнали и до дилъри, чрез които групата е разпространявала наркотиците.

По данни на експертите наркотиците на групата са с много високо качество.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осемте участници в организираната престъпна група.

Днес Специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петима от тях. Наложена е мярка „домашен арест“ на един, а на други двама, с прокурорско постановление, е наложена парична гаранция от по 1000 лева.