Антон Петров-Хамстера, придружен от адвокатката си, се е предал сам в прокуратурата.

Около 18 часа тази вечер Петров се е явил в сградата на Съдебната палата. Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев нито потвърди, нито отрече информацията. Той бе категоричен, че няма да коментира "съдбата" на Хамстера преди да приключат действията на МВР и прокуратурата.

Припомняме, Антон Петров беше обявен за общодържавно издирване след като не бе открит на адреса си тази нощ по време на операция „Октопод".

Хамстера първоначално бе задържан в рамките на операция "Наглите" и обявен за един от тарторите на групата за отвличания, но после бе освободен от ареста.

13 души бяха задържани тази нощ при мащабната полицейска акция "Октопод". Сред тях е и бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров, който бе арестуван в столична дискотека в обкръжението на полуголи танцьорки.

По време на обиските в частни домове и офиси МВР се натъкна дори на частен зоопарк - с тигър и леопард.

Алексей Петров в момента се намира в Националното следствие заедно с още 6 от заловените тази нощ - Йордан и Пламен Стоянови-Дамбовците, Марчело Джотолов - Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчова.

Останалите 6 са в арести в София.