Служители на РПУ-Пазарджик задържаха четирима самоковци, автори на многобройни кражби на леки коли, съобщават от пресцентъра на МВР.

Групата автоапаши, съставена от криминално проявени, атакувала предимно автомобили от марката „ВАЗ", които по-късно предавала за скрап в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали в Самоков.

Около три часа във вторник автопатрул на РПУ-Пазарджик засякъл в района на квартал „Запад" в областния град трима съмнителни мъже, които силно се смутили при вида на патрулния автомобил.

Мъжете, които били на възраст 55, 43 г.26 години, и тримата от Самоков били проверени от полицията.

При направения личен обиск у тях униформените открили над 20 ключа за отключване и запалване на автомобили от марката „ВАЗ".

Тримата са задържани за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление. В хода на разследването е изяснено, че за последните два месеца мъжете откраднали 11 коли.

Криминалисти от РПУ-Пазарджик, съвместно с колегите им от ГД „ППООРП" и РПУ-Самоков, предприели претърсвания в частни домове и изкупвателни пунктове в Самоков.
Там са намерени няколко от противозаконно отнетите возила, както и части и вещи от тях.

В хода на операцията е заловен и четвъртият участник на групата автоджамбази - 27-годишен. При задържането той оказал съпротива.

Районната прокуратура в Пазарджик удължила срока на задържането на четиримата на 72 часа.
Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Срещу собственика на изкупвателен пункт 48-годишен мъж от софийското село Райово ще бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 215 от НК.

Работата по документиране на престъпната дейност на автоапашите продължава.