Служители на столичния сектор "Престъпления, свързани с МПС" задържаха двама автокрадци. На 21 февруари около 18 часа, в хода на спецоперация полицаи виждат лек автомобил "Ситроен ДС4" със счупен прозорец на шофьорската врата, движещ се по бул. "Ломско шосе" в столицата.

При направената справка разбират, че е с подменени регистрационни табели, като са поставени номера от товарен автомобил. Установяват, че на 17 февруари автомобилът е обявен от собственика за откраднат от ул. "Боряна".

Полицаите последвали "Ситроен"-а и придружаващо го "БМВ" до врачанското село Паволче. Там, докато скривали открадната кола в гараж, са задържани двамата автокрадци - 36-годишния Г. Г. от София, с прякор "Жмудата", активен криминален контингент в кражбите наколи и 43-годишния Р. Х., шофирал съпровождащия автомобил.

В гаража полицаите намерили и иззели множество вещи, в това число мобилни телефони, СИМ-карти, два комплекта регистрационни табели, множество автоключове за различни марки автомобили, и техническо средство тип "тапа".

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура Г. Г. и Р. Х. са привлечени като обвиняеми и са им наложени постоянни мерки "задържане под стража".